Maureen Booij-Oosterhuis

Logopedist

Mijn naam is Maureen Booij-Oosterhuis en ik woon met mijn gezinnetje in Heteren. Sinds 1 november 2021 ben ik als logopedist werkzaam in deze praktijk. Nadat ik in eerste instantie de opleiding maatschappelijke zorg heb gedaan, heb ik de switch gemaakt naar logopedie. Dit betekende ook een switch van groepsbegeleiding naar één op één begeleiding. Iets wat uiteindelijk ook veel beter bij me bleek te passen.

Wat ik zo leuk vind aan mijn vak is dat iedere cliënt een eigen uniek probleem heeft waar we samen aan kunnen werken. Ik zie veel kinderen met spraak-, taal- en stemproblemen die ik help om hun probleem te overwinnen en die leren zich beter te uiten. Ik beleef daarnaast veel plezier aan het werken met meertalige kinderen. Ook werk ik graag met volwassenen, omdat de aanpak bij hen juist weer heel anders is dan bij een kind. Deze mensen kan ik helpen om hun plekje in de samenleving weer beter in te kunnen nemen, bijvoorbeeld na stemproblemen of niet aangeboren hersenletsel.

Tijdens mijn opleiding heb ik de minor 'neuro-revalidatie' gevolgd. Door ervaringen met niet aangeboren hersenletsel in mijn directe omgeving ben ik extra gedreven om mensen op dit gebied te helpen revalideren. Na mijn opleiding heb ik een cursus OMFT en een cursus op het gebied van articulatie stoornissen gevolgd. Ik hoop mij in de toekomst nog meer te kunnen gaan richten op meertaligheidsproblematiek, omdat dit in Nederland steeds meer voorkomt en ik het werken met mensen uit andere culturen heel leuk vind.

Naast mijn werk besteed ik graag tijd aan mijn gezin. Sinds 2014 ben ik getrouwd en sinds augustus 2021 ben ik de trotse moeder van onze dochter Benthe. In mijn vrije tijd speel ik graag klarinet en spelen we veel bord- en kaartspelletjes. Gezelligheid en een avondje met vrienden spelletjes spelen horen er dan ook helemaal bij.

Ik vind het leuk u te ontmoeten en ben u of uw kind graag van dienst in onze praktijk in Ede.

Copyright 2023 Logopediepraktijk Gelderland
Website realisatie: Pulsius